Kotisivu Hinnasto Yhteystiedot
Bengt ja Beata - kosiomatka keskiajalla
Koillisväylän purjehdus / ruotsinkielisenä Nordostpassagen
Kultaomena
Peukalo-Liisa
Prinsessa Ruusunen
Prinsessasyntymäpäivät
Sininen hetki
Bengt ja Beata - kosiomatka keskiajalla
Bengt ja Beata - Kosiomatka keskiajalla sijoittuu Suomen Turkuun ja Paraisten Kuitiaan (Qvidja) 1400-luvun lopulle. Värikäs näytelmä sopii kaikenikäisille. Myös yleisö saa halutessaan esittää ääniteatterina Turun torikauppiaita ja ostajia. Kesto n. 35 min.


Kuva: Inga Aaltonen, nuket: Tuula Blåfield
Kuva: Inga Blåfield-Aaltonen
Nuket ja lavasteet: Tuula Blåfield

Bengt ja Beata - Kosiomatka keskiajalla

Näytelmä on tarina Blåfield-suvun synnystä. Se valmistui suvun 525-vuotisjuhliin Ritarihuoneelle 2001 ja se vieraili myös Turun keskiaikaisilla markkinoilla Brinkkalan talossa sekä Nikinojan Saaristolla 2002. Petri Mattila on säveltänyt esityksen keskiaikaisen musiikin.

Lähde mukaan! Kohtaat matkalla karhuja, kiertelevän teatteriseurueen ja haltijapöllön, tyyntä ja myrskyä ennenkuin olet perillä Paraisilla Kuitian linnassa (Qvidja). Saako Bengt Jönsinpoika kauniin linnanneidon omakseen? Suostuuko Erik-herra kihlaukseen? Uskaltavatko kosiomiehet edes kysyä - onhan tytön äiti autuaasti edesmenneen piispa Maunu Tavastin veljentytär.

Turun maakuntamuseo ja Aboa Vetus ovat antaneet apuaan lavastusta, vaatetusta ja tapatietoutta koskevissa kysymyksissä. Kosijat ovat saaneet uudet hevoset. Ne on veistänyt Jorma Phil.

 Esityksen tarkoituksena on lisätä keskiaikatietoutta ja -harrastusta.
 

Avattu teatteri, jossa esityksen kaikki hahmot.
Loppukohtaus Turun vanhalla Suurtorilla vuonna 1476. Kuva ja nuket: Tuula Blåfield


 

Kotisivu | Hinnasto | Yhteystiedot